Seram Betul Tengok Aksi Pelajar Tu Lepas Cikgu Dia Kejut Bangun Tido

Lain pulak kisah pelajar ini apabila tertidur dalam kelas. Selepas cikgu mengejutkan dia dari tidur dan memberikannya beg sekolah, tapi pelajar ini tiba2 bangun dengan mengejut dan memikul kerusi untuk pulang. Aksi tersebut sempat dirakam oleh CCTV dan buat semua yang berada disitu gelak

Sebuah video biasa namun kelakar tersebar di media sosial sejak beberapa hari lalu yang memaparkan gelagat lucu seorang budak sekolah yang melakukan satu aksi luar jangkaan.

Sehingga ke saat ini, video tersebut sudahpun berjaya mendapat tontonan sebanyak 5.9 juta dan mendapat like sebanyak 85 ribu dan dikongsi lebih 165 ribu kali.

Tidak dapat dipastikan dengan tepat, namun insiden tersebut dipercayai berlaku di salah sebuah sekolah rendah di Filipina.

Dalam rakaman tersebut dipercayai ketika mahu pulang daripada sekolah, kanak-kanak tersebut dilihat secara bersendirian masih berada di mejanya akibat terlelap, sedangkan rakan-rakannya yang lain beratur di tepi kelas sebelum dilepaskan pulang.

Seorang wanita, mungkin guru kelasnya kemudian dilihat menghampiri kanak-kanak tersebut. Wanita itu kelihatan mengemas meja kanak-kanak tersebut dan memasukkan kesemua peralatan menulis ke dalam beg kanak-kanak itu. Tiba-tiba, kanak-kanak tersebut bangkit daripada tidurnya dan mencapai kerusi yang mungkin dianggap sebagai beg sekolahnya dan bergerak mahu pulang. Tindakan tersebut nyata mengundang tawa daripada wanita tersebut yang dilihat mengeluarkan telefon bimbit dan merakam gelagat yang menggelikan hati itu.

Artikel Berkaitan ******

Cikgu Cantik Viral Buat Ramai Lelaki Nak Kembali Bersekolah

Sejak sekolah mula dibuka untuk tahun 2018, bukan murid sahaja mencuri perhatian ibu bapa dengan pelbagai ragam mereka yang comel, tetapi guru yang comel turut mendapat perhatian terutama di laman sosial.

Cikgu cantik ini dikenali sebagai Afifah mula mendapat perhatian warga laman sosial selepas dia memuatnaik gambar dengan pesanan supaya anak muridnya tak menangis di hari pertama persekolahan.

Berikutan gurauannya yang mahu menggigit tangan pelajarnya yang menangis, ramai pula kaum Adam yang menawarkan tangan untuk digigit oleh cikgu cantik itu. Amboi dengar kata pula korang ni ye.

Malah, ramai yang mempersoalkan kenapa cikgu cantik sepertinya tidak muncul semasa zaman mereka masih bersekolah. Mesti kaki ponteng sekolah tak jadi nak ponteng sekolah kalau cikgu Afifah mengajar mereka.

Sekurang-kurangnya kehadiran guru seperti Afifah dapat membuatkan pelajar lebih bersemangat untuk ke sekolah dan belajar bersungguh-sungguh. Tapi, jangan rajin separuh jalan pula bila cikgu cantik dah pindah sekolah nanti.

Sumber: Twitter Afifah via buzzkini.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *